reede, 18. juuni 2010


Pastellmaal tõi Tornimäe koolipoisile rahvusvahelise auhinna
Autor: Ada Tuulik
Teisipäev, 27. aprill 2010. Meie Maa



Tornimäe põhikooli 9. klassi õpilane Joonas Paju saavutas rahvusvahelisel noorte kunstnike võistlusel “Maa värvid” pastellmaaliga “Põhjamaine” 14-aastaste vanusegrupis neljanda koha.
Joonas Paju juhendaja oli Tornimäe põhikooli õpetaja Katrin Vaher.
Konkursi 2009–2010 võitjateks ja laureaatideks sai ühtekokku 70 noort kunstnikku Eestist ja 59 mujalt – Venemaalt, Lätist, Ukrainast, Itaaliast, Bulgaariast, Valgevenest, Serbiast jne.
Võistlustöid hindavasse žüriisse kuulusid Eesti kunstnikud Olev Subbi, Nikolai Kormašov ja Valeri Laur ning Eesti Riikliku Kunstimuuseumi kunstiteadlane Mai Levin.
Saaremaalt osales tänavusel konkursil Tornimäe ja Salme põhikool, Kuressaare Vanalinna kool, Orissaare ja Kuressaare gümnaasium, Saaremaa ühisgümnaasium ning Muhu lasteaed.
Rahvusvahelisel noorte kunstnike võistlusel “Maa värvid” on üheteistkümne tegevusaasta jooksul osalenud 18 457 noort kunstnikku, üle 200 Eesti üldharidus- ja kunstikooli, stuudio ja gümnaasiumi.
Nende aastate jooksul on “Maa värvid” korraldanud 24 näitust Eestis, kaheksa näitust välismaal, kaheksa meistriklassi ning avaldanud kaks albumit paremate töödega.
Konkursi sõprade-toetajate hulka kuuluvad Leningradi värvitehas, kommivabrikud Kalev ja Lauma, EMT, Eesti Gaas jt. Konkursi auhindadeks olid diplomid, mänguasjad, värvid, maalikunstialbumid, pintslid, voldikud “Maa värvid”, muuseumi- ja teatripiletid.
Võistlustööde pildigaleriid saab vaadata aadressil www.maavarvid.ee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar